Ivo Leenders heeft zich als advocaat gespecialiseerd in het fiscaal en aanverwant strafrecht (FIOD-zaken), fiscale (boete) procedures (formeel belastingrecht), procedures over de invordering van belastingen (procedures tegen de ontvanger, zoals bestuurders-, keten- en inlenersaansprakelijkheid) en kwesties over de uitwisseling van informatie tussen landen.

Ivo verzorgt regelmatig lezingen en is gastdocent formeel belastingrecht aan de Maastricht University.

Hij is lid van diverse verenigingen, waaronder de Nederlandse Vereniging van Advocaten-Belastingkundigen, de Vereniging voor Belastingwetenschap en de International Bar Association (IBA). Ivo is Vice Chair van de Business Crime Committee van de IBA, lid van de Contactcommissie Bestuursrecht van de Orde van advocaten Breda-Middelburg en lid van het College van Afgevaardigden van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Ivo studeerde fiscaal recht aan de Maastricht University en burgerlijk procesrecht en strafprocesrecht aan de Radboud Universiteit. Voor zijn beëdiging heeft hij ervaring opgedaan als adviseur bij een van de grote belastingadvieskantoren. Tot juli 2019 werkte Ivo ruim 16 jaar bij Hertoghs advocaten, waarvan de laatste zes jaar als partner.

Ivo Leenders

ADVOCAAT

+31 (0)85 902 96 20
+31 (0)6 188 72 048

ivo@voiadvocaten.nl
vCard downloaden

Charles van der Voort is vanaf 1 september 2019 als advocaat verbonden aan VOI advocaten.

Charles is gespecialiseerd in nationaal en internationaal strafrecht en zet zijn kennis, ervaring en deskundigheid in voor bedrijven, ondernemers en particulieren die een (dreigend) strafrechtelijke geschil hebben met opsporingsinstanties en het (Europees) Openbaar Ministerie. Ook verleent Charles bijstand aan cliënten van VOI advocaten die advies nodig hebben bij het naleven van wet- en regelgeving om zo strafrechtelijke geschillen te voorkomen. Daarnaast verleent Charles bijstand aan cliënten die na een veroordeling door de rechtbank hoger beroep hebben ingesteld of willen instellen.

Voordat Charles zich aansloot bij VOI advocaten was hij lange tijd werkzaam binnen het Openbaar Ministerie. Na zijn rechtenstudie in Leiden en de raio-opleiding van de rechterlijke macht, heeft hij ervaring opgedaan in een groot aantal omvangrijke en geruchtmakende strafzaken als officier van justitie. Later is hij benoemd als leidinggevende op diverse posities binnen het Openbaar Ministerie. Zo vervulde hij onder meer de positie van landelijk hoofdadvocaat-generaal en hoofdofficier van justitie op diverse parketten. In die rol hield hij zich meer op strategisch niveau bezig met nationale en internationale strafzaken.

Charles geeft regelmatig lezingen voor diverse gezelschappen.

Hij is adviseur en docent bij de Stichting Brood en Rozen.

Charles is lid van de adviescommissie Wet Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en terrorismefinanciering) van de NOvA (Nederlandse Orde van Advocaten) en lid van de IBA (International Bar Association).

Charles van der Voort

ADVOCAAT

+31 (0)85 902 96 20
+31 (0)6 183 06 200
charles@voiadvocaten.nl

Danny is sinds 1 januari 2020 werkzaam bij VOI advocaten. Danny houdt zich als advocaat bezig met fiscale (boete) procedures. Daarnaast verleent hij bijstand bij fiscale en financiële strafzaken, waaronder FIOD-zaken (o.a. belastingfraude en witwassen) en zaken van het Europees Openbaar Ministerie (EOM). Verder houdt hij zich bezig met procedures over de invordering van belastingen, zoals aansprakelijkheidsprocedures (bijv. bestuurders-, keten- en inlenersaansprakelijkheid).

In 2019 is Danny afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daar heeft hij de master Fiscaal recht met een specialisatie in fiscaal proces- en strafrecht (formeel belastingrecht) afgerond. In het kader van zijn masterscriptie heeft Danny onderzoek gedaan naar de combinatie van het pleitbaar standpunt met een bestuursrechtelijke boete of strafrechtelijke vervolging bij een beroep op fraus legis (misbruik van recht).

Naast zijn studie heeft Danny onder meer als repetitor les gegeven in de inleidende vakken over fiscaal recht en strafrecht. Voordat hij bij VOI begon, werkte hij bij een advocatenkantoor, de universiteit en in de belastingadviespraktijk. Daarnaast was hij als voorzitter en penningmeester actief bij een studievereniging voor excellente rechtenstudenten.

Danny is lid van de Nederlandse Vereniging van Advocaten-Belastingkundigen (NVAB) en de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA).

Danny Braakman

ADVOCAAT

+31 (0)85 902 96 20
+31 (0)6 146 831 08

Sylvana is sinds 2020 advocaat en sinds 1 februari 2023 werkzaam bij VOI advocaten.

Sylvana houdt zich als advocaat met name bezig met fiscale en financiële strafzaken, waaronder FIOD-zaken en zaken van het Europees Openbaar Ministerie. Zij heeft de dubbele master Toga aan de Maas gevolgd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In dat kader rondde zij haar eerste master (strafrecht) in 2019 af en haar tweede master in 2020.

Naast haar studie heeft Sylvana kennis en ervaring opgedaan bij de rechterlijke macht en was zij vrijwilliger bij de rechtswinkel. Ook heeft zij bij meerdere kantoren stagegelopen.

Na haar afstuderen is zij begonnen als advocaat en heeft zij ervaring opgedaan in het commune strafrecht en in het bijzonder strafrecht.

Sylvana is lid van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA).

Sylvana de Groot

ADVOCAAT

+31 (0)85 902 96 20
+31 (0)6 28 49 33 08
sylvana@voiadvocaten.nl

Trisha Kessels is executive assistent. Dit betekent dat zij alle front- en backoffice werkzaamheden verricht en de advocaten in hun dagelijks werk ondersteunt. Onmisbaar dus voor het team. Vanaf 2012 werkte zij bij Hertoghs advocaten en daarvoor als assistent accountant bij diverse accountantskantoren.

”Mijn werkzaamheden zijn divers en ik moet snel kunnen schakelen, je kunt het vergelijken met tennis. Je moet goed kunnen accelereren, retourneren en gefocust zijn. Speel je een dubbel of een mix dan moet je goed op elkaar ingespeeld zijn en uiteraard is goede communicatie van groot belang. Zo is dat ook op kantoor. Tenslotte ben je aan het spelen om te winnen, om het beste uit jezelf en de anderen te halen en met elkaar het beste eindresultaat te bereiken.”

Trisha Kessels

EXECUTIVE ASSISTENT

+31 (0)85 902 96 20
+31(0)6 414 399 50
trisha@voiadvocaten.nl

 

VACATURES

Wij zijn altijd op zoek naar talentvolle, enthousiaste collega’s die ons team kunnen versterken. Dus heb je interesse, schroom dan niet om een brief te schrijven. Houd voor vacatures bij VOI advocaten ook onze website goed in de gaten. Wie weet zit er binnenkort wel iets voor jou bij.