Financieel strafrecht advocaten

Bent u als verdachte of ongewild als getuige in de complexe wereld van het financieel strafrecht  terechtgekomen, dan heeft u een goede advocaat nodig. Niet zomaar een strafrechtadvocaat die  van alle markten (ook in Breda) thuis zegt te zijn, maar een echte specialist die er met  deskundige hulp en bijstand voor u is. 

Kies daarom voor gespecialiseerde bijstand door VOI advocaten en vindt ons via advocaat Breda strafrecht. 

Wat is strafrecht? En meer in het bijzonder wat is financieel strafrecht eigenlijk?

Financieel  strafrecht is een breed begrip en er valt een scala van onderwerpen onder. 

Allereerst kan het gaan om fraude. Strafbare feiten als oplichting, valsheid in geschrifte,  verduistering (al of niet in dienstbetrekking), hypotheekfraude en faillissementsfraude zijn  allemaal vormen van fraude en zijn omschreven in het wetboek van strafrecht. Ook kan er sprake  zijn van belastingfraude, bijvoorbeeld btw-(carrousel)fraude, het opzettelijk niet (tijdig) doen van  belastingaangifte, het opzettelijk niet voeren van bedrijfsadministratie, ontduiken van  invoerrechten etc. 

Daarnaast valt onder financieel strafrecht ook zaken die gaan over witwassen (in allerlei  varianten), omkoping (actief en passief/ambtenaar en niet-ambtenaar) en corruptie (nationaal  en internationaal). 

Dit zijn allemaal ingewikkelde strafrechtelijke zaken waar je als verdachte of slachtoffer  specialistische bijstand voor nodig hebt. 

Die bijstand is al nodig helemaal in het begin wanneer je een uitnodiging voor verhoor ontvangt  of als je plotseling als verdachte bent aangehouden en er een doorzoeking van je woning of  bedrijf plaatsvindt. Voor meer informatie (en praktische tips) over een doorzoeking van de  woning of bedrijf door de FIOD kunt u op de website www.hulpbijfiodinval.nu kijken, de website van advocaat Breda strafrecht

Onder financieel strafrecht vallen ook zaken die betrekking hebben op handhaving van de Wet  op het Financieel Toezicht (WFT), waarbij het kan gaan om manipulatie van de markt, handelen  met voorkennis of koersbeïnvloeding, en de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren  van terrorisme (Wwft). 

Ook door het Openbaar Ministerie ingestelde ontnemingsvorderingen vallen onder het begrip  financieel strafrecht. Deze vorderingen betreffen de zogenoemde Pluk ze-wetgeving. Hiermee  beoogt het OM bij de verdachte, die zich door het plegen van bepaalde strafbare feiten in de  ogen van het OM onoorbaar heeft verrijkt, die verdiensten terug te halen, het zogenoemde  wederrechtelijk verkregen voordeel. De wetgeving staat het OM toe hier heel ver in te gaan. Ook  hierbij zijn de belangen dus groot en is het nodig om gespecialiseerde advocaten in te  schakelen. 

In het verlengde hiervan komt het ook regelmatig voor dat de politie, FIOD of andere  opsporingsinstanties allerlei goederen in beslag nemen. Dit kan in het belang van de  waarheidsvinding of omdat het strafbare feit met behulp van die goederen is gepleegd of dat die  goederen daarmee zijn verkregen. De inbeslaggenomen goederen kunnen administratie (papier  of digitaal) zijn of allerlei waardevolle goederen dan wel zaken als computers en telefoons. Tegen een dergelijke inbeslagname kan ook bezwaar worden gemaakt en kan teruggave worden  verzocht aan de officier van justitie of bij de raadkamer van de rechtbank. 

Ook onder financieel strafrecht vallen misdrijven die onder het zogenoemde economisch  strafrecht vallen. Veelal spelen hierbij immers financiële belangen een grote rol. U kunt daarbij  denken aan specifieke delicten op het gebied van de milieuwetgeving, de douanewet, wet arbeid  vreemdelingen, de wet op de kansspelen, de warenwet en nog veel meer wetgeving die door  specifieke daarvoor in het leven geroepen toezichthouders wordt gehandhaafd. Deze  toezichthouders hebben allerlei bevoegdheden waarmee je als burger of bedrijf te maken kunt  krijgen en die grote consequenties kunnen hebben. Dit is een terrein dat erg specialistisch is en ook zeer in beweging is. 

Ook voor goede bijstand in economische strafzaken is deskundigheid en ervaring essentieel.  

Dit geldt overigens ook als je, bijvoorbeeld in dienst van een bedrijf, als getuige wordt benaderd  door de FIOD of de politie om een verklaring af te leggen. Ook dan is het van belang dat je door  de beste advocaten op dit gebied wordt bijgestaan. Soms immers is het lijntje naar verdachte  dun of dreig je te worden gebruikt in een geschil tegen jouw werkgever. 

VOI advocaten is uw betrouwbare partner, met een focus op het bijstaan van personen en  bedrijven die te maken krijgen met financieel strafrechtelijke kwesties. 

Onze ervaren strafrechtadvocaten bieden deskundig advies en effectieve verdediging in diverse  situaties, waaronder verdenkingen van fraude, belastingfraude, FIOD-zaken, ontnemingszaken  en beslaglegging door het Openbaar Ministerie. Steeds vaker zien wij ook dat bepaalde vormen  

van internationale financiële fraude buiten Nederland wordt aangepakt, bijvoorbeeld door het  Europese Openbaar Ministerie. Ook met die relatief nieuwe tegenstander hebben wij inmiddels  ruime ervaring. 

VOI advocaten heeft zich gespecialiseerd in het financieel en fiscaal strafrecht. Onze advocaten  combineren diepgaande kennis van het strafrecht met een grondig begrip van financiële en  fiscale regelgeving. Of u nu een particulier bent of een ondernemer, overtredingen op dit gebied  kunnen leiden tot ernstige gevolgen, zoals boetes of zelfs gevangenisstraffen. In dergelijke  situaties is het van vitaal belang om snel een gespecialiseerde strafrechtadvocaat in te  schakelen. VOI advocaten kan u bijstaan in onderzoeken door bijzondere opsporingsinstanties,  zoals:

  • Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsautoriteit (FIOD)
  • Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA)
  • Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA)
  • Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

In alle gevallen kunt u contact opnemen met VOI advocaten via 085 902 96 20.