Belastingfraude

Onjuiste belastingaangifte
Belastingfraude omvat meerdere fiscale strafbare delicten, zoals het opzettelijk doen van een onjuiste of onvolledige belastingaangifte en het opzettelijk niet (tijdig) doen van belastingaangifte. In de volksmond wordt dit ook wel ‘belastingontduiking’ genoemd. Dergelijke delicten kunnen leiden tot een strafrechtelijk onderzoek en vervolging middels een strafbeschikking of een dagvaarding. Vaak wordt u daarbij ook verhoord als verdachte.

Btw-carrouselfraude
U kunt ook verdacht worden van specifieke vormen van belastingfraude, zoals bijvoorbeeld btw-carrouselfraude. Bij een dergelijke vorm van fraude draagt een ondernemer in een keten geen btw af, terwijl hij die btw wel in rekening heeft gebracht.

Indien u strafrechtelijk wordt vervolgd, wordt aangehouden of bent opgeroepen voor verhoor is het van belang een strafrechtadvocaat in te schakelen. Naast belastingfraude, staan wij ook verdachten bij die van andere vormen van (financiële) fraude worden verdacht. Bij VOI advocaten kunt u daarom gerust contact opnemen met onze gespecialiseerde fiscale en financiële strafrechtadvocaten.

onze expertise

Contact opnemen

    • *: Verplicht veld