Ivo Leenders

ADVOCAAT

+31 (0)85 902 96 20
+31 (0)6 188 72 048

ivo@voiadvocaten.nl

VCard downloaden

Ivo Leenders is als ervaren advocaat gespecialiseerd in belastingprocedures en financiële strafzaken (FIOD-zaken). Ivo biedt juridische bijstand aan zowel particulieren als bedrijven – van eenmanszaak tot beursgenoteerde onderneming – die in (potentieel) conflict zijn met de Belastingdienst of het Openbaar Ministerie. Met veel ervaring in het voeren van belastingprocedures en het verlenen van juridische bijstand in strafzaken, behoudt Ivo een scherp oog voor de belangen van zijn cliënten en voor mogelijkheden om geschillen en langdurige procedures te voorkomen. Zaken worden door hem vaker wél dan niet opgelost.  

Zijn expertise omvat onder meer het formele belastingrecht (belasting- en boeteprocedures), invorderingsrecht (zoals procedures over bestuurders-, keten- en inlenersaansprakelijkheid), internationale uitwisseling van informatie en strafzaken over fiscale delicten, witwassen, valsheid in geschrifte en corruptie (fraudezaken).

Naast zijn advocatenpraktijk deelt Ivo graag zijn kennis en enthousiasme als gastdocent formeel belastingrecht aan de Maastricht University en verzorgt hij regelmatig lezingen.

Hij is lid van diverse verenigingen, waaronder de Nederlandse Vereniging van Advocaten-Belastingkundigen, de Vereniging voor Belastingwetenschap en de International Bar Association (IBA). Ivo is Vice Chair van de Business Crime Committee van de IBA en lid van het College van Afgevaardigden van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Ivo studeerde fiscaal recht aan de Maastricht University en burgerlijk procesrecht en strafprocesrecht aan de Radboud Universiteit (Nijmegen). Voor zijn beëdiging heeft hij ervaring opgedaan als adviseur bij een van de grote belastingadvieskantoren. Tot juli 2019 werkte Ivo ruim 16 jaar bij Hertoghs advocaten, waarvan de laatste zes jaar als partner. Medio 2019 heeft Ivo het kantoor VOI advocaten opgericht.

Charles van der Voort is vanaf 1 september 2019 als advocaat verbonden aan VOI advocaten.

Charles is gespecialiseerd in nationaal en internationaal strafrecht en zet zijn kennis, ervaring en deskundigheid in voor bedrijven, ondernemers en particulieren die een (dreigend) strafrechtelijke geschil hebben met opsporingsinstanties en het (Europees) Openbaar Ministerie. Ook verleent Charles bijstand aan cliënten van VOI advocaten die advies nodig hebben bij het naleven van wet- en regelgeving om zo strafrechtelijke geschillen te voorkomen. Daarnaast verleent Charles bijstand aan cliënten die na een veroordeling door de rechtbank hoger beroep hebben ingesteld of willen instellen.

Voordat Charles zich aansloot bij VOI advocaten was hij lange tijd werkzaam binnen het Openbaar Ministerie. Na zijn rechtenstudie in Leiden en de raio-opleiding van de rechterlijke macht, heeft hij ervaring opgedaan in een groot aantal omvangrijke en geruchtmakende strafzaken als officier van justitie. Later is hij benoemd als leidinggevende op diverse posities binnen het Openbaar Ministerie. Zo vervulde hij onder meer de positie van landelijk hoofdadvocaat-generaal en hoofdofficier van justitie op diverse parketten. In die rol hield hij zich meer op strategisch niveau bezig met nationale en internationale strafzaken.

Charles geeft regelmatig lezingen voor diverse gezelschappen.

Hij is adviseur en docent bij de Stichting Brood en Rozen.

Charles is lid van de adviescommissie Wet Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en terrorismefinanciering) van de NOvA (Nederlandse Orde van Advocaten) en lid van de IBA (International Bar Association).

Charles van der Voort

ADVOCAAT

+31 (0)85 902 96 20
+31 (0)6 183 06 200

charles@voiadvocaten.nl

vCard downloaden
 

Sylvana de Groot

ADVOCAAT

+31 (0)85 902 96 20
+31 (0)6 28 49 33 08

sylvana@voiadvocaten.nl

vCard downloaden

Sylvana is sinds 2020 advocaat en sinds 1 februari 2023 werkzaam bij VOI advocaten.

Sylvana verleent bijstand bij fiscale en financiële strafzaken, waaronder FIOD-zaken (zoals bij verdenkingen van belastingfraude of witwassen) en zaken van het Europees Openbaar Ministerie. Ook verleent zij bijstand aan particulieren en bedrijven die in conflict zijn met de Belastingdienst.  

Zij heeft een dubbele master afgerond aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (masters strafrecht en Toga aan de Maas). Naast haar studie heeft Sylvana kennis en ervaring opgedaan bij de rechtbank in Rotterdam en was zij vrijwilliger bij de rechtswinkel. Ook heeft zij bij meerdere kantoren stagegelopen. Na haar afstuderen is zij begonnen als advocaat en heeft zij ervaring opgedaan in met name het bijzonder strafrecht, maar ook in het fiscaal recht.

Sylvana is lid van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA) en is aangesloten bij Legal Women.

Trisha Kessels is executive assistent. Dit betekent dat zij alle front- en backoffice werkzaamheden verricht en de advocaten in hun dagelijks werk ondersteunt. Onmisbaar dus voor het team. Vanaf 2012 werkte zij bij Hertoghs advocaten en daarvoor als assistent accountant bij diverse accountantskantoren.

”Mijn werkzaamheden zijn divers en ik moet snel kunnen schakelen, je kunt het vergelijken met tennis. Je moet goed kunnen accelereren, retourneren en gefocust zijn. Speel je een dubbel of een mix dan moet je goed op elkaar ingespeeld zijn en uiteraard is goede communicatie van groot belang. Zo is dat ook op kantoor. Tenslotte ben je aan het spelen om te winnen, om het beste uit jezelf en de anderen te halen en met elkaar het beste eindresultaat te bereiken.”

Trisha Kessels

Executive Assistent

+31 (0)85 902 96 20
+31(0)6 414 399 50

trisha@voiadvocaten.nl

vCard downloaden

VACATURES

Wij zijn altijd op zoek naar talentvolle, enthousiaste collega’s die ons team kunnen versterken. Dus heb je interesse, schroom dan niet om een brief te schrijven. Houd voor vacatures bij VOI advocaten ook onze website goed in de gaten. Wie weet zit er binnenkort wel iets voor jou bij.

Bent u benieuwd wat de reikwijdte is van het verschoningsrecht (legal privilege) in de landen (ver) om ons heen? Via de volgende link kunt u het boek The Legal Privilege (un)covered gratis downloaden.