Oplichting en verduistering

Bij oplichting gaat het om het strafbare feit iemand geld of goederen afhandig te maken door diegene te misleiden of te bedriegen. Oplichting is daarmee een vorm van bedrog. Er zijn veel verschillende vormen van oplichting, zoals oplichting via het internet of oplichting door je voor te doen als iemand anders.

Verduistering doet zich voor wanneer je rechtmatig goederen tot je beschikking hebt, maar deze niet teruggeeft aan de eigenlijke gerechtigde. Het feit dat men de goederen rechtmatig tot de beschikking heeft maakt dit een wezenlijk ander strafbaar feit dan bijvoorbeeld diefstal. Bij verduisteren kunt u bijvoorbeeld denken aan een penningmeester die het geld van een vereniging voor eigen belang wegsluist.

Bij zowel een verdenking van oplichting als verduistering is het aan te bevelen om tijdig een gespecialiseerde strafrechtadvocaat in te schakelen. U kunt voor de juiste verdediging contact opnemen met VOI advocaten.

onze expertise

Contact opnemen

    • *: Verplicht veld

Bent u benieuwd wat de reikwijdte is van het verschoningsrecht (legal privilege) in de landen (ver) om ons heen? Via de volgende link kunt u het boek The Legal Privilege (un)covered gratis downloaden.